Vepřová kýta s broskvovým přelivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 441 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 167.5 mg
 - Draslík 907.9 mg
 - Vláknina 812.5 mg
 - Vitamín A 812.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu osolíme a na několika místech uděláme mělké, cca půl centimetrové zářezy ve formě křížku. Maso vložíme do pekáče a potřeme broskvovým sirupem. Broskvový sirup jsme si předem připravili z broskvové šťávy, hnědého cukru, broskvového džemu, brandy a skořice tím, že jsme tyto suroviny rozmíchali v pánvičce a při stálém míchání vařili tak dlouho, dokud se cukr nerozpustil. Maso potřené zhotoveným sirupem vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme, za občasného podlévání vodou, asi 20 minut, dokud se nezačnou námi udělané křížky otvírat. Po jejich otevření ztlumíme teplotu na 160-170 stupňů a necháme péct cca 40 minut. Během pečení maso přelíváme broskvovým sirupem tak, aby maso získalo pěknou zlatavou kůrku. Upečenou kýtu necháme asi 20 minut chladnout a pak ji krájíme na tenké plátky.