Vepřové po irsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 356.8 mg
 - Vláknina 5297.5 mg
 - Vitamín A 5297.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou krkovičku vykostíme, maso rozkrájíme na větší kostky a vložíme do 0,75 l vařící osolené vody. Opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, oloupané, na plátky pokrájené brambory, nadrobno nasekaný česnek a na mírném ohni vaříme zakryté pokličkou přibližně hodinu.
 - 
                                2
Do studené vody vložíme kost z krkovičky, osolíme a přivedeme k varu.
 - 
                                3
Kapustu rozebereme na listy, vypereme, seřízneme žebra a rozkrájíme na proužky. Očištěný pórek krájíme na kolečka, propláchneme a spolu s nakrájenou kapustou uvaříme ve vodě s kostí. Kost vyjmeme, zeleninu scedíme, přidáme k masu.
 - 
                                4
Vše společně bez pokličky povaříme. Před podáváním zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželovou natí. Podáváme bez přílohy.
 - 
                                5
Brambory se musí v pokrmu úplně rozvařit – nahradí omáčku.