Telecí řízky se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 481 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 50.3 mg
 - Draslík 150.4 mg
 - Vláknina 37 mg
 - Vitamín A 37 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na okrajích nakrojíme řízky, naklepeme, protkneme slaninou nakrájenou na proužky a osolíme. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla, řízky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vývarem a dusíme do měkka a do vysmahnutí šťávy.
 - 
                                2
Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji trochou mléka, řádně rozmícháme a povaříme a poté omáčku zalijeme smetanou a za stálého míchání chvilku povaříme.
 - 
                                3
Hotovou omáčkou nalijeme do mísy a do ní vložíme dušené řízky.