Lovecké kuře
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 90 g Slanina vepřová
 - 40 g Petržel - nať
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 10 g Citronová kůra
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 10 g Šalvěj čerstvá
 - 60 g Paprika zelená
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 125 ml Víno červené
 - 75 ml Protlak rajčatový
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Kuře
 - 0.55 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 148.3 mg
 - Draslík 700.7 mg
 - Vláknina 4455 mg
 - Vitamín A 4455 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře rozdělíme na 8 dílů. Porce osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, potom lehce poprášíme moukou. Přebytečnou mouku oklepneme.
 - 
                                2
Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme porce kuřete, slaninu a 10-12 minut je z obou stran dohněda osmahneme. Přendáme je do pekáče. Z pánve vylijeme tuk a důkladně ji vytřeme papírovým ubrouskem. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, zelenou papriku, polovinu drceného česneku a průběžně promícháváme zeleninu, 5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Děrovanou naběračkou ji přemístíme do pekáče. Na pánvi osmahneme čtvrcené žampiony a přidáme je do pekáče.
 - 
                                3
Na pánev nalijeme červené víno a 10 minut je povaříme, aby se svařilo asi na 4 polévkové lžíce. Přelijeme je do pekáče, kam přidáme i rajčata, protlak a šalvěj. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C.
 - 
                                4
Zbylý česnek smícháme s petrželovou natí, citronovou kůrou a kapary.
 - 
                                5
Směs přimícháme do pekáče a vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Zdobíme šalvějí a servírujeme.