Dušené hovězí na pivě Guinness

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 85 g Anglická slanina
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Houby čerstvé
  • 900 g Hovězí maso zadní
  • 130 g Švestky sušené
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Pivo Guinness
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 108.6 mg
  • Draslík 604.4 mg
  • Vláknina 13143.7 mg
  • Vitamín A 13143.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno. Sušené švestky necháme namáčet ve vodě.

  • 2

    Maso nakrájíme na kousky, obalíme v mouce na na troše rozpáleného oleje orestujeme.

  • 3

    Maso vyjmeme a ve výpeku podusíme mrkev, pórek a celer. Vložíme zpět maso, přidáme česnek, bobkový list, 300ml vývaru, pivo a ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni necháme zakryté vařit cca 1,5hodiny za postupného přilévání vývaru.

  • 4

    Cca 20min před dokončením přidáme švestky, odstavíme a uchováme v teple.

  • 5

    Mezitím nakrájíme na plátky houby, cibuli a slaninu a opečeme na rozehřátém másle.

  • 6

    Smaženici přidáme k masu a podáváme horké.

Komentáře k receptu