Spaghetti se syrovými artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Artyčoky
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 937 kcal
  • Sacharidy 204 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1711 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 204 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 5153.3 mg
  • Vláknina 150926 mg
  • Vitamín A 150926 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 168.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme dle návodu na obalu.Scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Atyčoky zbavíme vnějších tuhých listů.Odkrojíme asi dva centimetry od špičky.Rozkrojíme napůl a odstraníme zkadeřený vnitřek.Artyčoky nakrájíme na velmi tenké plátky,dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou asi na patnáct minut.Potom je vyndáme,necháme dobře okapat a osušíme.Takto připravené artyčoky přidáme do mísy se špagetami,ochutíme solí,pepřem a pokapeme olejem.Dobře promícháme,přidáme parmezán nastouhaný na vločky a můžeme podávat.

Komentáře k receptu