Piemontské rizoto
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kuře
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Bazalka
 - 3 dl Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 5 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 219.5 mg
 - Draslík 659.7 mg
 - Vláknina 3385.5 mg
 - Vitamín A 3385.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na malé dílky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme trochou vývaru a chvíli podusíme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme, až maso zcela změkne.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme a do omáčky přidáme propláchnutou rýži, koření, vše zalijeme vývarem a podusíme asi 15 minut. Když je rýže měkká, vsypeme nasekanou petrželku a promícháme.
 - 
                                3
Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Podáváme s rajčaty.