Tuňák s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 128 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 2041.9 mg
 - Vláknina 31474 mg
 - Vitamín A 31474 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole necháme přes noc máčet ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Jakmile se voda uvede k varu, přidáme česnek, bobkový list a 12 ml olivového oleje. Přiklopené necháme cca 80 minut vařit.
 - 
                                2
Uvařené fazole osolíme, slijeme, odstraníme česnek a bobkový list. Fazole přendáme do servírovací misky, zalijeme zbytkem oleje, osolíme, opepříme a vmícháme pokrájenou cibuli. Salát necháme vychladit.
 - 
                                3
Do vychlazeného salátu přidáme 2/3 pokrájené petrželky a tuňáka natrhaného na menší kusy. Zlehka promícháme, posypeme zbytkem petržele a ihned podáváme.