Parmské telecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 185.3 mg
 - Draslík 676.3 mg
 - Vláknina 1134.6 mg
 - Vitamín A 1134.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem, solí a nastrouhaným sýrem a nakonec ve strouhance. Řízky ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, poté osmahneme na oleji a při podávání jimi obložíme řízky.
 - 
                                2
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.