Ravioli s rajčatovou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Těstoviny Ravioli
  • 450 g Špenát mražený
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 213.1 mg
  • Draslík 454.8 mg
  • Vláknina 5102.2 mg
  • Vitamín A 5102.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražený špenát vložíme do hrnce, pod pokličkou na mírném ohni za občasného míchání pomalu rozmrazíme. Horký špenát osolíme, opepříme.

  • 2

    V dalším hrnci uvaříme Ravioli.

  • 3

    Rajčata spaříme teplou vodou, oloupeme, rozkrájíme, krátce povaříme v horné vodě, slijeme a prolisujeme. Pak je dáme do hrnce se smetanou, promícháme a na středním ohni vaříme 10 minut. Ochutíme paprikou, pepřem a solí.

  • 4

    Na servírovací talíře rozdělíme špenát, na něj vařené těstoviny, vše zalijeme rajčatovou smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu