Švédské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 588 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 458.9 mg
 - Vláknina 1666 mg
 - Vitamín A 1666 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, vložíme na cibuli zpěněnou na slanině i sádle. Roštěnky po obou stranách osmahneme, zalijeme vodou, přidáme hořčici a kapary. Vše dusíme, až budou roštěnky měkké a tekutina odpařená.
 - 
                                2
Maso necháme osmahnout, poté je podlijeme kyselou smetanou s rozkvedlanou moukou. Omáčka má být pikantní, nakyslá.
 - 
                                3
Podáváme s houskovým knedlíkem.