Dušený sleď
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 181 mg
 - Draslík 16.3 mg
 - Vláknina 199.5 mg
 - Vitamín A 199.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do máslem vymazaného pekáčku vložíme vyčištěné a osolené sledě, obalené v mouce smíchané s nasekanou petrželkou. Zalijeme vodou a navrch položíme kousky zbylého másla. Zvolna dusíme několik minut.
 - 
                                2
Dušené sledě přendáme na mísu a nalijeme na ně rozkvedlanou omáčku.