Švédské masové kuličky
Suroviny
- 85 g Strouhanka
 - 400 g Vepřové maso mleté
 - 30 ml Olej olivový
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 545 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 139.3 mg
 - Draslík 440.2 mg
 - Vláknina 2035.8 mg
 - Vitamín A 2035.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, strouhanku a nasekaný kopr smícháme, dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Ze směsi vytvoříme asi 20 ks kuliček, opečeme na oleji až zhnědnou. Ve výpeku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a mícháme, po chvílï přilijeme vývar a mícháme do husté omáčky.
 - 
                                3
Vrátíme kuličky, prohřejeme a podáváme posypané koprem.