Srnčí minutkový guláš
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
 - 250 g Srnčí kýta
 - 30 g Žampiony čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 9.7 mg
 - Draslík 186.3 mg
 - Vláknina 2453.5 mg
 - Vitamín A 2453.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněnou a omytou kýtu nakrájíme přes vlákno na hranolky, pokapeme lžící oleje a necháme v chladničce 2 dny odležet.
 - 
                                2
Maso osolíme, okořeníme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Přidáme oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osmažíme a vmícháme rajčatový protlak. Smažíme ještě 1 minutu, zalijeme vývarem a povaříme další 1 minutu. Ihned podáváme.