Polévka z hlávkového zelí s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 9.7 mg
 - Draslík 208.1 mg
 - Vláknina 4929.8 mg
 - Vitamín A 4929.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné hlávkové zelí a papriky nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle na zpěněné, jemně nasekané cibuli. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Potom do polévky přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, sůl, pepř a za občasného zamíchání vaříme do změknutí zeleniny.