Vepřové řízky s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 793.5 mg
 - Vláknina 5039.8 mg
 - Vitamín A 5039.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky opečeme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji. Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na opečené řízky položíme růžičky květáku, přikryjeme je plátky sýru a poklademe vločkami másla. Připravené řízky urovnáme do zapékací mísy, vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.