Pomazánka z vařeného uzeného a hovězího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 2776 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 223.5 mg
 - Draslík 162.8 mg
 - Vláknina 5125.2 mg
 - Vitamín A 5125.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené hovězí maso spolu se slaninou a česnekem umeleme na masovém strojku. Vařené uzené maso jemně pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme okurky, omytý křen jemně nastrouháme. Vše dobře promícháme v míse, přisypeme mletou papriku a špetku soli. Je-li pomazánka příliš tuhá, lze ji zředit vývarem z hovězího masa.