Dušené kančí řízky s česnekem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 g Kančí kýta
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 108.6 mg
  • Vláknina 1060 mg
  • Vitamín A 1060 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme odležet. Po půl hodině plátky obalíme v mouce.

  • 2

    V rendlíku škvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Poté na slaninu vložíme plátky, osmažíme je po obou stranách, poté vyjmeme a na tom samém tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Plátky vrátíme do rendlíku, podlijeme horkou vodou a pod poklicí dusíme doměkka.

Komentáře k receptu