Hovězí plátky na slanině

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 921.3 mg
  • Vitamín A 921.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích nařízneme.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji.

  • 3

    Hovězí plátky osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na cibulový základ a opečeme po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 05.06.2016 15:29:05

Nepoužila jsem hovězí zadní ale podplečí. Jsem zvyklá šťávu zahušťovat až po vyjmutí masa. Používám tzv. suchou jíšku, je to mouka opražená nasucho do béžového odstínu. Šťáva se pak musí nechat minimálně 20 minut provařit a nakonec jsem ji procedila, ale není to nutné. Dávám palec nahoru, jídlo má příjemnou chuť po použitých surovinách, hezky voní po slanině.

Odpovědět