Moravské uzené na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 2 g Divoké koření celé
  • 750 g Moravské uzené maso
  • 1000 g Zakysaná smetana
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1353 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 189.8 mg
  • Vláknina 1310 mg
  • Vitamín A 1310 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a usmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením.

  • 2

    Před koncem varu přidáme kyselou smetanu a povaříme.

  • 3

    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně rozpustit.

  • 4

    Moravské uzené opláchneme a nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a na maso přecedíme omáčku přes hustý cedník.

  • 5

    Nakonec podle chuti dosolíme a krátce podusíme.

Komentáře k receptu