Vejce s čepičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 300 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolenou vodu se lžící octa dáme vařit. Těsně před začátkem varu vody vlijeme pomocí naběračky rozklepnutá vejce. Hned, jak vaječný bílek ztuhne, přehrnme ho přes žloutek a takto upravená vejce vaříme na mírném plameni asi 4 minuty. Hotová vejce by měla mít tekutý žloutek, jako vejce vařená nahniličko.

Komentáře k receptu