Jehněčí řízek smažený (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1383 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 100.8 mg
 - Draslík 326 mg
 - Vláknina 1590 mg
 - Vitamín A 1590 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kýtu opláchneme, zbavíme povrchových blan a přes vlákno ji nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
 - 
                                2
Řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.
 - 
                                3
Ihned podáváme.