Skopový guláš sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 438 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 144.7 mg
 - Draslík 717.2 mg
 - Vláknina 3089.5 mg
 - Vitamín A 3089.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na kostky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozehřejeme. Přidáme nasekanou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme paprikou a vložíme maso. Osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme pokrájenou zelenou papriku a rajčata, dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas promícháme a podlijeme.
 - 
                                2
Horký guláš rozdělíme do sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.