Kyjevské roštěnky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Salám jemný
  • 40 g Slanina vepřová
  • 30 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2998 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 249.9 mg
  • Draslík 650.4 mg
  • Vláknina 5274.5 mg
  • Vitamín A 5274.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnou omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a položíme na něj nudličky salámu, okurek a půlky osoleného, natvrdo uvařeného vejce.

  • 2

    Zabalíme do závitku, spojíme jehlou a opečeme. Potom dusíme doměkka na osmažené cibuli a během dušení podléváme vývarem.

  • 3

    Závitky vyjmeme, vytáhneme jehlu, šťávu zahustíme moukou, přilijeme smetanu, povaříme a procedíme.

  • 4

    Na talíři polijeme závitek omáčkou a rozpálenou slaninou s paprikou. Podáváme s týží nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu