Pečená husa s ovocnou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1817 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 149 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 333.3 mg
 - Draslík 1855.2 mg
 - Vláknina 14697.7 mg
 - Vitamín A 14697.7 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.5 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husu očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř vytřeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Oloupaná jablka nakrájíme na větší kousky, vypeckujeme a povaříme švestky, mandle nakrájíme na nudličky a rozinky namočíme do vody.
 - 
                                3
Husu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a upečme dozlatova.
 - 
                                4
Vypečenou šťávu z husy lehce zaprášíme moukou a krátce převaříme. Nalijeme ji do omáčkové nádobky a servírujeme na stůl.
 - 
                                6
Nádivka:
 - 
                                7
V míse si promícháme ovoce, mandle a nabobtnalé rozinky. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme 1 špetku skořice a muškátového květu.