Zapečená jablka s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 26 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 698.6 mg
- Vláknina 17660 mg
- Vitamín A 17660 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na kostičky, datle rozkrojíme napůl, zbavíme pecek a nakrájíme na větší kousky. Do misky nasypeme mouku, strouhaný kokos, cukr, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobivé těsto podobné drobence. Do pekáčku nasypeme promíchané ovoce, zakryjeme drobivým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny dozlatova. Pekáček vyjmeme, necháme ještě 5 minut dojít, dezert rozpůlíme, upravíme na talířky a podáváme.