Zapečené maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Pórek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 977 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 207.5 mg
  • Draslík 2261.2 mg
  • Vláknina 21259.5 mg
  • Vitamín A 21259.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky a část rozložíme v jedné vrstvě do máslem vymazaného pekáče. Osolíme je, posypeme nakrájeným pórkem a polovinou jemně nasekaného česneku.

  • 2

    Na brambory položíme osolené a opepřené vepřové řízky, na ně rozložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a nakonec poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme zbylým nasekaným česnekem.

  • 3

    Vše zalijeme smetanou ke šleháhí a pečeme v troubě asi 70 minut při teplotě 200°C.

  • 4

    Chvíli před koncem pečení posypeme pokrm strouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře k receptu