Sladká polévka - povidlačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 13.9 mg
 - Vláknina 2857.2 mg
 - Vitamín A 2857.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce si dáme vařit vodu, přidáme švestková povidla, celou skořici, hřebíček, špetku muškátového oříšku a vaříme při mírné teplotě za občasného míchání tak dlouho, až se nám povidla rozvaří - vaříme přibližně 20 minut.
 - 
                                2
Ke konci vaření přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali maizenu. Provaříme 2-5 minut, odstraníme hřebíček se skořicí, dochutíme cukrem a podáváme.