Borůvkový koláč s mandlovou drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 987 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 217.8 mg
 - Draslík 447 mg
 - Vláknina 12860 mg
 - Vitamín A 12860 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 10.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Okapané smícháme se medem.
 - 
                                2
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno umeleme.
 - 
                                3
V míse smícháme krystalový a vanilkový cukr, polohrubou mouku, Heru a jemně umleté mandle a připravíme drobenku.
 - 
                                4
Ve velké míse vymícháme do hladkého těstíčka droždí se lžičkou krupicového cukru, zalijeme vlažným mlékem, přidáme trochu hladké mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout.
 - 
                                5
Do vykynutého kvásku přisypeme zbytek hladké mouky, dvě vajíčka a rozehřáté máslo, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut na teplém místě kynout.
 - 
                                6
Na pečicí plech rozprostřeme pečicí papír, rozetřeme na něj rovnoměrně vykynuté těsto, vytvoříme vyšší okraje a střed posypeme borůvkami s medem a zasypeme mandlovou drobenkou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.
 - 
                                7
Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 170 stupňů Celsia.