Krkonošská kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 231 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 748.7 mg
 - Vláknina 8475.2 mg
 - Vitamín A 8475.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupky přebereme, spaříme horkou vodou, propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Zvlášť si uvaříme oloupané brambory.
 - 
                                2
Měkké brambory zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši. Do ní přimícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou a dobře promícháme.
 - 
                                3
Na talířích omastíme kaši zpěněnou cibulkou.
 - 
                                4
Podávat můžeme se salátem z kysaného zelí. Podáváme k masu.