Vepřové kotlety se žampióny a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Moravské uzené maso
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 514.7 mg
  • Vláknina 1797.3 mg
  • Vitamín A 1797.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Uzené maso rozkrájíme na malé kousky.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka.

  • 4

    Měkké upečené kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájené žampióny, uzené maso a kolečka cibule. Pak do pánve přilijeme pivo, směs promícháme a necháme chvíli vařit.

  • 5

    Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové krokety nebo hranolky.

Komentáře k receptu