Plněné hovězí na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 300 g Moravské uzené maso
  • 200 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Hovězí kýta
  • 5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1312 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 110 g
  • Sodík 1592 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 214.3 mg
  • Draslík 912.8 mg
  • Vláknina 2203 mg
  • Vitamín A 2203 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 21.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, naporcujeme na větší plátky a rozklepeme. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájené uzené, slaninu, pásek cibule, papriku, posypeme sterilizovaným hráškem, maso srolujeme, převážeme niti, aby zůstalo po dobu pečení celé.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme naplněné a srolované maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem, pod poklicí dusíme asi 40 minut. Po dobu dušení mícháme, aby se nepřipálilo na dně hrnce.

  • 3

    Maso spolu se šťávou přelijeme na pekáč a v horké troubě za občasného polévaní pečeme dalších 80 minut. Před dopečením posypeme maso majoránkou a zalijeme smetanou.

Komentáře k receptu