Jabčánková omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 12 g
- Sodík 30101 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 656 mg
- Vláknina 5672.5 mg
- Vitamín A 5672.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytý a osušený citron nastrouháme a pak z něj do sklenice vymačkáme šťávu. 
- 
                                2Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přimícháme citronovou kůru a pod poklicí pomalu dusíme doměkka přibližně 10-15 minut. Pak směs rozmixujeme na protlak. 
- 
                                3V druhém hrnci si rozpálíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným hovězím bujonem, vyšleháme dohladka a přivedeme k varu. Jíšku povaříme 4 minuty, přimícháme jablkový protlak, cukr, podle chuti sůl a dochutíme citronovou šťávou. 
- 
                                4Jabčánkovou omáčku podáváme teplou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        