Vepřové maso na švestkách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 46 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 138.6 mg
- Draslík 592.2 mg
- Vláknina 5552.5 mg
- Vitamín A 5552.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřové maso vcelku nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Do hrnce nalijeme červené víno, přilijeme trošku slivovice, přidáme skořici, cukr, vsypeme švestky, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Scedíme, nálev si ponecháme. 
- 
                                2Švestkami naplníme kapsu v mase, zpevníme párátky, maso osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo a celý kus masa v něm osmažíme ze všech stran. Podlijeme vinným nálevem, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut. Průběžně maso podléváme nálevem. 
- 
                                3Upečené maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme knedlíkem a přelijeme omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        