Skopová kýta s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 800 g Skopová kýta
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 250 g Fazole bílé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 170.5 mg
  • Vláknina 3383.8 mg
  • Vitamín A 3383.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme na několik hodin. Nabobtnalé uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Maso potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme, vložíme do pekáče a zalijeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, podléváme a maso otáčíme. Když je maso skoro měkké, přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli, zakryjeme a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme protlak a promícháme, aby se spojil se šťávou. Nakonec rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a smícháme se scezenými fazolemi. Maso nakrájíme na plátky a podáváme porce polité omáčkou s fazolemi, ozdobené snítkou petržele.

Komentáře k receptu