Maďarský perkelt z vepřového bůčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 750 g Vepřový bok
  • 100 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Česnek
  • 25 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1223 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 277.3 mg
  • Vláknina 3604 mg
  • Vitamín A 3604 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme vodou.

  • 3

    Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a dusíme pod poklicí doměkka.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.

  • 5

    Do omáčky přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, kyselou smetanu a dobře provaříme.

  • 6

    Nakonec omáčku dosolíme, procedíme přes hustý cedník zpět na maso a vše ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu