Telecí jazyk s polskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 28 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 139 mg
- Draslík 728.4 mg
- Vláknina 5372 mg
- Vitamín A 5372 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě uvaříme doměkka očištěné jazyky.
-
2
Oloupeme je, necháme vychladnout a nakrájíme na centimetr silné plátky.
-
3
Světlou jíšku připravíme z mouky a tuku, kterou rozředíme a povaříme s vývarem z jazyků a nakonec s vínem.
-
4
Přidáme nakrájené mandle, rozinky, citrónovou kůru, případně cukr a ocet a povaříme krátce.
-
5
Omáčkou přelijeme nakrájené jazyky a prohřejeme je v ní.
-
6
K telecímu jazyku s polskou omáčkou podáváme špagety nebo makarony.