Telecí jazyk s polskou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Telecí jazyk
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 139 mg
  • Draslík 728.4 mg
  • Vláknina 5372 mg
  • Vitamín A 5372 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě uvaříme doměkka očištěné jazyky.

  • 2

    Oloupeme je, necháme vychladnout a nakrájíme na centimetr silné plátky.

  • 3

    Světlou jíšku připravíme z mouky a tuku, kterou rozředíme a povaříme s vývarem z jazyků a nakonec s vínem.

  • 4

    Přidáme nakrájené mandle, rozinky, citrónovou kůru, případně cukr a ocet a povaříme krátce.

  • 5

    Omáčkou přelijeme nakrájené jazyky a prohřejeme je v ní.

  • 6

    K telecímu jazyku s polskou omáčkou podáváme špagety nebo makarony.

Komentáře k receptu