Soljanka z hovězí svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 166 g Cibule
  • 66 g Citrony
  • 1000 g Hovězí svíčková
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 330 g Okurky nakládané
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 20 g Česnek
  • 7 g Paprika mletá sladká
  • 66 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Víno červené
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1635 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 51.5 mg
  • Draslík 418.9 mg
  • Vláknina 2836.4 mg
  • Vitamín A 2836.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na části tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a nakrájené maso a vše společně podusíme. Maso osolíme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.

  • 3

    Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, přilijeme červené víno a dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec maso dosolíme a do šťávy přimícháme na drobné kostky nakrájené okurky a třený česnek, podušený na zbylém tuku.

  • 5

    Vše ještě chvíli podusíme a podáváme.

Komentáře k receptu