Soljanka z hovězí svíčkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1635 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 51.5 mg
- Draslík 418.9 mg
- Vláknina 2836.4 mg
- Vitamín A 2836.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na části tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a nakrájené maso a vše společně podusíme. Maso osolíme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
-
3
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, přilijeme červené víno a dusíme doměkka.
-
4
Nakonec maso dosolíme a do šťávy přimícháme na drobné kostky nakrájené okurky a třený česnek, podušený na zbylém tuku.
-
5
Vše ještě chvíli podusíme a podáváme.