Jeseter na houbách a bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 27 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 1310.7 mg
- Vláknina 6600 mg
- Vitamín A 6600 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnu rybu vykucháme. Čerstvé hříbky nebo žampiony nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Do ohnivzdorné skleněné mísy, ve které jsme rozehřáli lžíci másla, vložíme rybu spolu s nakrájenými houbami, osolíme, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a přiklopené vložíme do středně vyhřáté trouby.
-
3
Dusíme 15-20 minut, do kastrolku opatrně slijeme šťávu a rybu uložíme do tepla. Šťávu uvedeme do varu, zahustíme ji moukou, smíchanou se lžící másla a na mírném ohni ji povaříme ještě asi 4 minuty. Omáčku pak sejmeme z ohně a zjemníme ji ještě lžící másla.
-
4
Rybu rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory, porce přelijeme omáčkou a podáváme.