Jeseter na houbách a bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jeseter ruský
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 600 g Brambory vařené
  • 50 ml Voda pitná
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1310.7 mg
  • Vláknina 6600 mg
  • Vitamín A 6600 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnu rybu vykucháme. Čerstvé hříbky nebo žampiony nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Do ohnivzdorné skleněné mísy, ve které jsme rozehřáli lžíci másla, vložíme rybu spolu s nakrájenými houbami, osolíme, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a přiklopené vložíme do středně vyhřáté trouby.

  • 3

    Dusíme 15-20 minut, do kastrolku opatrně slijeme šťávu a rybu uložíme do tepla. Šťávu uvedeme do varu, zahustíme ji moukou, smíchanou se lžící másla a na mírném ohni ji povaříme ještě asi 4 minuty. Omáčku pak sejmeme z ohně a zjemníme ji ještě lžící másla.

  • 4

    Rybu rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory, porce přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu