Pohanková kaše s cibulí a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pohanka
  • 8 g Sůl
  • 120 g Cibule
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 49.3 mg
  • Draslík 203 mg
  • Vláknina 2020 mg
  • Vitamín A 2020 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Pohanku propláchneme horkou vodou a přidáme do mléka. Za občasného míchání povaříme asi 20 minut. Pohanka by se měla téměř rozpadat a s mlékem tvořit kašovitou hmotu.

  • 2

    Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony pokrájíme na plátky, máme-li menší, můžeme je jen rozpůlit.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme dorůžova a odstavíme.

  • 4

    Kaši upravíme na talíře a přelijeme máslem s cibulí a houbami. Podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu