Skopová kýta se zeleninou
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 1000 g Skopová kýta
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Karotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 119 g
 - Sodík 285 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1588.6 mg
 - Vláknina 43538 mg
 - Vitamín A 43538 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou a odblaněnou kýtu potřeme solí, pepřem a česnekem. Zalijeme vodou, přidáme koření a uvedeme do varu.
 - 
                                2
K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu s cibulí, čtvrtky syrových, oloupaných brambor, lžičku octa a dále vaříme.
 - 
                                3
Když je vše měkké, vyjmeme koření, maso nakrájíme na plátky a obložíme je uvařenou zeleninou a bramborami. Zalijeme vývarem a podáváme.