Skopová kýta se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1000 g Skopová kýta
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Karotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1588.6 mg
  • Vláknina 43538 mg
  • Vitamín A 43538 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a odblaněnou kýtu potřeme solí, pepřem a česnekem. Zalijeme vodou, přidáme koření a uvedeme do varu.

  • 2

    K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu s cibulí, čtvrtky syrových, oloupaných brambor, lžičku octa a dále vaříme.

  • 3

    Když je vše měkké, vyjmeme koření, maso nakrájíme na plátky a obložíme je uvařenou zeleninou a bramborami. Zalijeme vývarem a podáváme.

Komentáře k receptu