Račí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 154.5 mg
- Vláknina 2235.3 mg
- Vitamín A 2235.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku s cibulí nakrájíme nahrubo, přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián a na másle vše krátce podusíme. Podlijeme koňakem, vínem a povaříme 10 minut. Přidáme račí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Do polévky dáme lžíci másla, vyndáme bobkový list a přímo v hrnci vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.
-
2
Podáváme v polévkové míse.