Pařížské řízky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 35 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 356.8 mg
- Draslík 572.8 mg
- Vláknina 2476 mg
- Vitamín A 2476 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a obalíme v mouce. 
- 
                                2V talíři rozšleháme vejce, řízek do něj ponoříme a i s vejcem jej vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem. Pokud se z vejce vytvoří nitky, vidličkou je přesuneme na řízek. 
- 
                                3Maso dozlatova opečeme, obrátíme a dopečeme z druhé strany. 
- 
                                4Ihned podáváme obložené dílky citronu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        