Selská musaka z lilků
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 26 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 83.6 mg
- Draslík 704.2 mg
- Vláknina 13747.8 mg
- Vitamín A 13747.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 832.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olej rozpálíme a orestujeme na něm pokrájený česnek a cibuli, přidáme pokrájené maso a 10 minut smažíme. Poté přidáme rajčatový protlak, pokrájené žampiony a rajčata. Vše osolíme, opepříme a dochutíme nasekanou petrželí. Dusíme přiklopené 20 minut. Mouku rozmícháme v oleji a směsí zahustíme omáčku. 
- 
                                2Lilky pokrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Vymazanou zapékací mísu plníme střídavě vrstvou lilků a vrstvou směsi. Zakončíme lilky. 
- 
                                3Vše posypeme strouhaným parmezánem a pokapeme olejem. 
- 
                                4Pečeme 25 minut při 200 °C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        