Saltimcocca s parmezánem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 113 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 170 mg
- Draslík 684.9 mg
- Vláknina 3241.5 mg
- Vitamín A 3241.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Celer oloupeme, pokrájíme na menší kousky a necháme 10 minut spařit ve vroucí vodě. Poté slijeme a necháme okapat. 
- 
                                2Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na drobnější kousky. 
- 
                                3Česnek utřeme. Maso osolíme, opepříme. 
- 
                                4Každý z řízků natřeme na jedné straně hořčicí, přidáme plátek šunky. 
- 
                                5Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi do zlatova, smícháme s pokrájenou mrkví a cibulí. 
- 
                                6Směsí poklademe šunku na řízcích. Plátky srolujeme a zajistíme nití. Neutahujeme příliš silně. 
- 
                                7Závitky osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme stranou. 
- 
                                8Zbytek zeleninové směsi se slaninou dáme na rozpálené máslo, přilijeme víno a necháme podusit. Osolíme a opepříme dle chuti. 
- 
                                9Do vařící se omáčky přendáme závitky a vše dusíme 60 minut. 
- 
                                10Víno doléváme dle potřeby. 
- 
                                11Po uvaření ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        