Omáčka Nantua
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1254 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 47 g
- Sodík 9209 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 688.5 mg
- Vláknina 2637 mg
- Vitamín A 2637 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Humry omyjeme a dáme vařit do 3 l vařící vody. Přisypeme 90 g soli, povaříme 20 vteřin, poté vyjmeme a necháme okapat. 
- 
                                2Hrudníky pokrájíme na větší kusy. 
- 
                                3Olej rozpálíme, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, pórek, rajčata a celer, podlijeme vínem. Vaříme 15 minut. 
- 
                                4Bešamelovou omáčku zahřejeme a smícháme se zeleninovou směsí. Vmícháme protlak a vaříme 60 minut. 
- 
                                5Hotovou omáčku přecedíme, přimícháme pokrájené humří ocásky a koňak. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        