Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 108.5 mg
 - Draslík 406.8 mg
 - Vláknina 4275.6 mg
 - Vitamín A 4275.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozkrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě s pokrájenými houbami.
 - 
                                2
Pokud použijeme houby sušené, necháme je nabobtnat ve studené vodě. Vodu z hub si necháme pro další použití.
 - 
                                3
Pokud jsou brambory měkké, přilijeme k nim dle chuti vodu ze sušených hub. Přidáme smetanu se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.
 - 
                                4
Na závěr přidáme do polévky rozkvedlaná vajíčka,která necháme srazit a přidáme ještě na hrubo nasekaný kopr.
 - 
                                5
Polévku poté odstavíme.