Smažená treska na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 406 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 122.5 mg
 - Draslík 1904.4 mg
 - Vláknina 25104.5 mg
 - Vitamín A 25104.5 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tresku naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky ryby na másle usmažíme. Rybu vyndáme z pánve a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla a necháme rozpustit. Přisypeme posekanou petrželku a přelijeme porce ryby přímo na talířích.
 - 
                                3
Podáváme s pečeným bramborem.