Pečené vepřové plecko s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Med včelí
  • 800 g Vepřová plec
  • 50 g Zázvor mletý
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 18 ks Hřebíček
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1117 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 189.3 mg
  • Draslík 1159.1 mg
  • Vláknina 8645.3 mg
  • Vitamín A 8645.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka. Kůži na masu nařežeme na kostky, vetřeme do zářezů sůl, zázvor, ze všech stran maso potřeme medem a do zářezů v kůži zapícháme hřebíčky.

  • 2

    Dno pekáče vyložíme cibulí, zalijeme pivem a vložíme maso. Pečeme v mírně předehřáté troubě, až je maso upečené. Občas přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vodou. Upečené maso vyjmeme na talíř a držíme v teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, poté zamícháme vývar a alespoň deset minut povaříme.

  • 3

    Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu