Válečky z mletého jehněčího
Suroviny
- 100 ml Máslo čerstvé
 - 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Kmín mletý
 - 0.5 ks Jogurt bílý
 - 4 ks Bobkový list
 - 5 ks Hřebíček
 - 2 ks Skořice celá
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Jehněčí maso mleté
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Nové koření mleté
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 - 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 115.2 mg
 - Draslík 410.1 mg
 - Vláknina 11859.8 mg
 - Vitamín A 11859.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Suroviny na kofty důkladně zamícháme a odložíme je na 30 minut bokem, aby uležely. Následně kofty vytvarujeme na válečky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme máslo a zalijeme jej jogurtem. Přidáme bobkový list, mleté koření, nové koření a špetku soli. Na závěr do pánve vložíme kofty a necháme je osmažit. Zaléváme vodou a mlékem a necháme maso vařit, dokud nepustí veškerou šťávu. Tento proces opakujeme, dokud se nám kofty nezabarví do hněda.
 - 
                                3
Následně zalijeme třemi šálky vody, přikryjeme poklicí a necháme 20 minut dusit, dokud kofty nezměknou. Poté sundáme poklici a vaříme, dokud se kofty neobalí omáčkou. Ozdobíme šlehačkou a můžeme podávat.